Team

Mr. Wim Nies (°1981) behaalde zijn diploma als Licentiaat in de Rechten aan de K.U. Leuven.

Na afronding van zijn studies vatte hij zijn stage aan bij advocatenkantoor Budé, Van Leeuwen & Partners in Maaseik. Mr. Ivo Budé was zijn stagemeester. Na een fijne samenwerking van vijf jaren, maakte hij de overstap naar advocatenkantoor Verachtert & Haex uit Oudsbergen, waar hij ook een vijftal jaren medewerker was.

In 2010 richtte Mr. Nies zijn eigen kantoor op, terwijl hij bleef samenwerken met andere kantoren: hoger genoemde kantoren, alsook Christoffels advocaten uit Lanaken.

Gedurende zijn studies groeide zijn voorliefde voor contractuele zaken, ondernemingszaken en meer algemeen verbintenissenrecht. Die interesse groeide tijdens zijn stage en tijdens de samenwerking met andere kantoren des te meer. Daardoor werd in het kader van de permanente vorming de kennis in deze materies verder uitgediept en aangescherpt.

In 2019 heeft Mr. Nies een uitgebreide opleiding als erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken gevolgd bij bMediation, wat extra handvaten zal bieden in de behandeling van zijn dossiers. Hij is sedert 2020 ook officieel erkend bemiddelaar.

Naast professionaliteit en eerlijkheid, wil Mr. Nies zeer toegankelijk zijn voor zijn cliënten.

Mr. Nies combineert de advocatuur met een gezinsleven (gehuwd, drie kinderen) en engagement in de lokale politiek.

Mr. Ive Pareyns (°1982) behaalde zijn diploma als Licentiaat in de Rechten aan de K.U. Leuven.

Na zijn universitaire studies was hij gedurende drie jaren werkzaam als jurist in een notariskantoor. Tijdens deze eerste professionele ervaring kon hij zich bekwamen in een groot aantal rechtsdomeinen, waaronder het vennootschapsrecht, contractenrecht, vastgoedrecht en personen- en familierecht.

Vanwege zijn verregaande interesse in de bedrijfswereld besloot hij in 2009-2010 een bijkomende Master Fiscaliteit en diverse vakken uit de Masteropleiding Management te volgen. Ive behaalde met onderscheiding zijn Master Fiscaliteit aan de K.U. Leuven in 2010. Hij heeft zich datzelfde jaar ook bekwaamd in o.a. human resources management, analyse van de jaarrekening, marketing, strategy & management, enz...

Bij het afronden van zijn bijkomende studies vatte hij zijn advocatenstage aan in het kantoor Budé & Van Leeuwen te Maaseik. In 2012 vervoegde hij samen met zijn patron, Mr. Ivo Budé, het kantoor Adlex Advocaten te Genk.

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan bij één van de grootste advocatenkantoren in Limburg, besloot Ive Pareyns om zijn eigen kantoor te Bocholt op te richten.

In 2020 sloeg hij de handen in elkaar met zijn voormalige studiegenoot, Mr. Wim Nies, en richtte hij mee het kantoor Impera Advocaten op.

Ive is een perfectionist die passie steekt in de zaken die hij onderneemt, zowel binnen als buiten de advocatuur.